Passionsfrukt och lime är en härligt smakkombination. Med krämig frosting blir kakan till en festlig dessert! Garnera gärna med ätliga blommor.
Cirka 12 bitar:
6 passionsfrukter
75 g smör
2 ägg
2 dl råsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor + extra till formen
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
finrivet skal och saft av 1 lime
Frosting:
200 g philadelphiaost
100 g rumstempererat smör
3 dl florsocker
2 msk vit sirap
Garnering:
T ex blad av pensée eller viol
passionsfrukt
jordgubbar
Passionsfrukt och lime är en härligt smakkombination. Med krämig frosting blir kakan till en festlig dessert! Garnera gärna med ätliga blommor.
Sätt ugnen på 175°. Gröp ur fyra passionsfrukter. Smörj och bröa en avlång 1-liters brödform med kokos. Smält smöret och ta från värmen. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner dem med smör, mjölk, limeskal- och saft samt urgröpt passionsfrukt i äggvispet. Rör ihop till en jämn smet. Fördela jämnt i formen. Baka i nedre delen av ugnen i 25-35 minuter.Prova med sticka. Låt svalna. Stjälp upp den och låt svalna helt. Vispa ihop frostingen väl med de två resterande passionsfrukterna till en fluffig smet. Bred den på kakan. Garnera med t ex ätliga blommor och jordgubbar.
Foto: Lina Eriksson
Tips!
Kakan går precis lika bra att göra i en rund form (20-22 cm).