Små polkamaränger

Dekorera tårta, lägg i små askar att ge bort eller smula över vaniljglass!.

Cirka 150 minimaränger:

3 medelstora äggvitor (ca 100 g)

1 dl vitt strösocker (90 g)

2 krm ättiksprit

1 dl florsocker (60 g)

ca 10 droppar pepparmyntsolja

cirka 1/2 tsk röd hushållsfärg

Dekorera tårta, lägg i små askar att ge bort eller smula över vaniljglass!.

Värm ugnen till 100° (gärna varmluft).  

Vispa äggvitorna med hälften av strösockret och ättikssprit i två minuter med elvisp eller i maskin med visp. Tillsätt resten av strösockret. Vispa i 4 minuter till en riktigt fast, vit marängsmet. Tillsätt florsocker och pepparmyntsolja, rör ihop väl på lägsta hastighet. Förbered en spritspåse med fin, slät tyll eller stjärntyll. Varva marängsmeten med rejäla stänk av röd hushållsfärg i spritspåsen, försök få ut färgen på sidorna av smeten så syns den bättre. Kläm försiktigt på spritspåsen vartefter den klickas i så att eventuell luft försvinner. Spritsa ut cirka 150 minimaränger på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 1 timme. Stäng av värmen, låt stå och torka i 1-2 timmar på eftervärme med ugnsluckan på glänt med t ex en slev eller liknande emellan.  Förvara riktigt torrt.

 

 

Lakritsmaränger!

Byt ut pepparmyntsoljan mot lakritspulver (gärna med salmiaksalt så att marängerna blir salta). Byt ut röd hushållsfärg mot svart, kan även köpas som aktivt kol.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Minisemlor

Apelsinsallad med fänkål

Mördegskakor

Apelsinsallad

Grönkåls-cheesecake

Apelsinsaft

Citronpaj med Italiensk maräng

Chokladpannacottapaj

Apelsinkaka

Frasiga apelsinlängder med mandel

Saffransmazarin

Grönkålssoppa

Rödbetsrutor med citronfrosting

Rabarberflarn till många

Apelsin i rödbetslag

Senapssill med twist