Mat och form löper som en röd tråd genom mitt yrkesliv. Med avstamp
i köket på forna Design Center i Stockholm fortsatte sedan arbetet med mat
& form i kombination genom den egna, flerfaldigt prisbelönta restaurangen
Format på Skeppsholmen (som jag drev tillsammans med Lotta Seipel). Kokboken Format blev en succé och finns dessutom bevarad i Nationalmuseums samlingar. Den blev språngbrädan till ett mångårigt
arbete inom recept, text och bild i kombination. Jag har jobbat som kock i olika restaurangkök, men det är
när jag får jobba med bild, mat och text i kombination min kunskap som bäst kommer
till sin rätt. Med en fot i restaurangköket och med stor erfarenhet av recept
för konsument har jag även jobbat mycket med proffskockars recept som ska skrivas enkelt för konsument.
Min huvudsyssla de senaste femton åren har varit att agera
receptkreatör för matföretag och redaktionella uppdragsgivare. Min kunskap
kommer bäst till sin rätt när jag jobbar i större projekt ”från ax till limpa”.
Jag åtar mig även renodlade stylistuppdrag.
Foto porträtt: Per Ranung Foto kakor: Joel Wåréus