Malin Landqvist
matkreatör, kokboksförfattare, stylist & sommelier
Mat och form löper som en röd tråd genom mitt yrkesliv. Med avstamp i köket på forna Design Center i Stockholm fortsatte sedan arbetet med mat & form i kombination genom den egna, flerfaldigt prisbelönta restaurangen Format på Skeppsholmen (som jag drev tillsammans med Lotta Seipel). Kokboken Format blev en succé och finns dessutom bevarad i Nationalmuseums samlingar. Den blev språngbrädan till ett mångårigt arbete inom recept, text och bild i kombination. Jag har jobbat som kock i olika restaurangkök, men det är när jag får jobba med bild, mat och text i kombination min kunskap som bäst kommer till sin rätt. Med en fot i restaurangköket och med stor erfarenhet av recept för konsument har jag även jobbat mycket med proffskockars recept som ska skrivas enkelt för konsument. Min huvudsyssla de senaste femton åren har varit att agera receptkreatör för matföretag och redaktionella uppdragsgivare. Min kunskap kommer bäst till sin rätt när jag jobbar i större projekt ”från ax till limpa”. Jag åtar mig även renodlade stylistuppdrag.


Foto porträtt: Per Ranung Foto kakor: Joel Wåréus