Glöggtiramisu

Recept som kan förberedas är praktiskt, inte minst om man är många. Receptet går alldeles utmärkt att dubbla. Även vit glögg blir gott att tillsätta istället för den mörka. Att få sin alldeles egna lilla portion är väldigt trevligt. Små skålar eller glas är bra.

6 mindre portioner:

1 vaniljstång

2 äggulor

1 1/2 dl florsocker

250 g mascarponeost

rivet skal av 1 liten citron

6 savaoirdikex

1 1/2 dl vinglögg

kakao

 

Recept som kan förberedas är praktiskt, inte minst om man är många. Receptet går alldeles utmärkt att dubbla. Även vit glögg blir gott att tillsätta istället för den mörka. Att få sin alldeles egna lilla portion är väldigt trevligt. Små skålar eller glas är bra.

Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljfrön med äggulor och florsocker i en skål. Vispa luftigt i ett parminuter. Tillsätt ost och citronskal och vispa ihop till en jämn smet. Brytkexen i bitar och lägg hälften i portionsskålar eller glas. Droppa först över hälften av glöggen och klicka sen i hälften av smeten i skålarna. Lägg på resten av kexen och droppa över det sista av glöggen. Klicka på den sista smeten. Pudra över mycket kakao . Ställ kallt i minst 1 tim.

 

Foto: Joel Wåréus

Förbered!

Tiramisun går utmärkt att förbereda någon dag innan de ska ätas. Pudra gärna över kakao innan de serveras så ser de trevliga ut.

Fler Härliga Recept

Köttbullar med sommarörter

Frasiga dadelstänger

Saffranssnurror

Bakad frukt

Sega chokladcookies

Bananglass

Inlagda päron

Rosépepparsill

Apelsinsallad med passion

Fikonkaka med saffran

Julbröd

Eton Mess apelsin

Havrekakor med kardemumma

hallonkräm

Bakade päron med sesamkrisp

Chokladmousse