Sega chokladcookies

Underbart mjuksega cookies, goda precis som de är. För extra allt, bred på hallonsylt och nutella. Det är viktigt att ägg och florsocker verkligen vispas riktigt länge. Det är just det som gör att kakorna får den rätta, härliga segheten. Have fun!

16 enkla eller 8 dubbla cookies:

50 g smör

300 g mörk choklad, hackad

2 ägg

1 ½ dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl vetemjöl

1/2 dl kakao

1 krm bakpulver

ev flingsalt

 

Fyllning:

hallonsylt

nutella

Underbart mjuksega cookies, goda precis som de är. För extra allt, bred på hallonsylt och nutella. Det är viktigt att ägg och florsocker verkligen vispas riktigt länge. Det är just det som gör att kakorna får den rätta, härliga segheten. Have fun!

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Dra åt sidan och lägg i 200 g av chokladen så att det smälter. Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker kraftigt i tio minuter. Blanda mjöl, kakao och bakpulver, rör ner det i smeten med resten av chokladen. Låt stå i 10 minuter. Klicka ut sexton klickar på plåtar med bakplåtspapper. Smula gärna över lite flingsalt. Baka i mitten av ugnen i 7-9 minuter tills de börjar krackelera men fortfarande är mjuka. Låt kallna helt på plåten. Ät kakorna som de är, eller bred på hallonsylt och/eller nutella och tryck ihop två och två.    

Foto: Lina Eriksson 

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Påsktårta

Citronpaj med Italiensk maräng

Potatissallad med saffran

Saffransmazarin

Jordgubbstårta

Apelsinsallad

Små polkamaränger

Palsternacks-gratäng

Vallmofrökaka

Saffranssnurror

Mandelkaka med citron

Grönkålssoppa

Apelsin i rödbetslag

Blomkål med saffran

Rödbetsrutor med citronfrosting

Fikonkaka med saffran