Chokladkolasnittar

Det här receptet kommer från kokboksförfattaren Anna Bergenström och har nästan blivit en klassiker i de svenska köken. När jag hade restaurang Format i Stockholm brukade vi baka dem och det blev snabbt gästernas favoritkakor. Jag har gjort om receptet lite genom att ha extra sirap för seghetens skull och en gnutta salt för balansen.

Cirka 40 snittar:

100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

1/2 dl ljus sirap

2 msk kakao

2 1/4 dl vetemjöl + lite extra till utbakning

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

Det här receptet kommer från kokboksförfattaren Anna Bergenström och har nästan blivit en klassiker i de svenska köken. När jag hade restaurang Format i Stockholm brukade vi baka dem och det blev snabbt gästernas favoritkakor. Jag har gjort om receptet lite genom att ha extra sirap för seghetens skull och en gnutta salt för balansen.

Värm ugnen till 175°. Vispa smör, socker och sirap riktigt poröst med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i smöret. Vispa ihop till en lös deg. Dela degen i två bitar och rulla ut till två rullar (ta lite mjöl till hjälp),ca 50 cm breda. Tryck till längderna lite, först med handen och sen med en gaffel. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter tills den börjar spricka upp lite. Ta ut och låt svalna litegrann. Skär dem i sneda snittar. Låt svalna helt.

Fler Härliga Recept

Chokladgranar

Rabarberflarn till många

Mördegskakor

Enkel rabarberpaj

Pavlovakrans

Citronsnittar

Torta di Nonna

Nöttårta

Saffransmazarin

Sega chokladcookies

Vallmofrökaka

Mandelkaka med citron

Kladdkaka med whisky & salta jordnötter

Apelsinkaka

Frasiga dadelstänger

Minisemlor