Är man sugen på bara något lite lagom sött och enkelt så är dessa gulliga kringlor lätt fixade, med färdig smördeg.
Cirka 35 stycken:
2 tsk kardemummakärnor
1 msk mald kanel
3/4 dl ljust muscovadosocker
(eller råsocker)
1 rulle kyld smördeg
1 ägg
Är man sugen på bara något lite lagom sött och enkelt så är dessa gulliga kringlor lätt fixade, med färdig smördeg.
Sätt ugnen på 200°. Stöt kardemumman i en mortel. Tillsätt kanel och muscovadosocker. Blanda runt. Rulla ut smördegen. Nagga den med en gaffel. Vispa upp ägget lätt med en gaffel. Pensla ett tunt lager på degen. Strö ut sockerblandningen i ett jämnt lager på degen. Rulla båda långsidor mot mitten. Skär ca 1 cm breda skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Rätta till dem om de tryckts ihop lite. Pensla lätt med ägg. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 min tills de har fått fin färg.Låt svalna på plåten. Pudra eventuellt med florsocker. Ät dem nygräddade.
Foto: Lina Eriksson
Bake-off!
Gör gärna kringlorna bake-off. Frys in ogräddade. Ta ut, låt tina och grädda som ovan.