Med en lätt doft av curry och frisk smak av äpple blir det här mångas favorit på sillbordet.
Till 1 rejäl burk:
3 burkar matjesfiléer (à 200 g) + 2 msk av spadet
Sås:
1/2 rödlök
1/2 rött äpple
2 dl ekologisk crème fraiche
2 msk lättmajonnäs
3/4 tsk currypulver
några droppar flytande honung
1 msk brännvin
några stänk worchstersås
1/2 dl finskuren gräslök
1/2 dl finskuren dill
ev en nypa salt
nymalen svartpeppar
Med en lätt doft av curry och frisk smak av äpple blir det här mångas favorit på sillbordet.
Skär matjesfiléerna i bitar och lägg dem i en skål. Skala och finhacka löken. Skär äpplet i mycket små tärningar. Rör ihop alla ingredienser till såsen med 2 msk sillspad. Vänd ner såsen i sillen. Låt gärna dra någon timme före servering.
Sillen håller i 2-3 dagar i kylen.
Foto: Joel Wåréus
Tips!
Det blir verkligt gott att även använda 5-minuters sill.