Rosépepparsill

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Cirka 6 personer:

2 förp hela matjesfiléer (à 220 g)

2 tsk rosépeppar

finrivet skal av 1 citron

1 msk saft av citron

2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

1 tsk flytande honung

några stänk worchestersås

1 dl finskuren gräslök

en nypa salt

lite nymalen vitpeppar

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Skär sillfiléerna i bitar. Mortla rosépeppar och citronskal grovt. Rör ihop kryddorna med citronsaft, crème fraiche, majonnäs, honung, worchestersås, 1 msk spad från matjessillen, gräslök, salt och peppar i enbunke. Vänd ner sillbitarna. Låt gärna dra någon timme.

Fler Härliga Recept

Vårsallad

Fiskcurry

Asiatisk sesamlax

Potatissallad med saffran

Kokta ägg med romröra

Späd sparrissallad med majovinägrette

Morot- och grapesallad

Salmalax med srirachamajonnäs

Rågpanerad strömming

Fikonkaka med saffran

Sega chokladcookies

Lingonpäron

Påsktårta

Palsternacks-gratäng

Bondpaj med broccoli

Fröknäcke