En enkel grunddeg med två olika smaksättningar att välja mellan.
Cirka 30 kakor:
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
125 g rumsvarmt smör
Toppings:
pumpakärnor
100 g mörk choklad
ev 20 g mjölkchoklad
Smaksättning 1, ingefära & citron:
1 tsk mald ingefära
finrivet skal av 1 citron
Smaksättning 2, pepparkakssmak:
2 tsk malda pepparkakskryddor
En enkel grunddeg med två olika smaksättningar att välja mellan.
Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i små bitar. Tillsätt någon av smaksättningarna och arbeta ihop till en deg, gärna med elvisp. Forma degen till en rulle och skär den i ca 30 bitar. Rulla till bollar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem lätt. Garnera ev ingefärakakorna med pumpakärnor. Baka i mitten av ugnen i10-13 minuter tills de har fått ytterst lite färg. Låt svalna. Doppa kakorna i smält mörk choklad. Låt stelna i kyl. Spritsa ev med mjölkchoklad. Låt stelna.