Apelsinsallad med fänkål

Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..

Cirka 4 portioner:

1 dl hasselnötter

1 fänkål

1 rödlök

5 apelsiner

1/2 dl grovhackad bladpersilja

1/2 dl olivolja

2 tsk äppelcidervinäger

Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..

Rosta hasselnötterna i en torr, het panna tills de börjar få fin färg. Häll över på en kökshandduk och gnugga bort skalet.

Skiva fänkålen så tunt som möjligt. Skala och skiva rödlöken tunt. Krama försiktigt in olja, vinäger, salt och peppar.

Skär bort skalet från apelsinerna och skiva dem. Lägg på ett uppläggningsfat. Fördela fänkålsblandningen på apelsinerna. Toppa med hasselnötter.

Byt nötter!

Valnötter är minst lika gott här. Variera och testa.

Till olja & vinäger:
Till olja & vinäger:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Brieflarn med zucchini

Mozzarella & blodapelsin

Pärlande julfrukt

Citronlakrits cheesecake i glas

Gnocchi med grönkål

Bakad rotselleri

Baba ganouj

Caesarsallad med grillad kål

Mandelkaka med citron

Senapsslungad brysselkål

Senapssill med twist

Rödkål med enbär och feta

Spenat- och tomatris

Melonsallad med bondbönor

Paj med torkad frukt

Saffransmazarin