Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..
Cirka 4 portioner:
1 dl hasselnötter
1 fänkål
1 rödlök
5 apelsiner
1/2 dl grovhackad bladpersilja
1/2 dl olivolja
2 tsk äppelcidervinäger
Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..
Rosta hasselnötterna i en torr, het panna tills de börjar få fin färg. Häll över på en kökshandduk och gnugga bort skalet.
Skiva fänkålen så tunt som möjligt. Skala och skiva rödlöken tunt. Krama försiktigt in olja, vinäger, salt och peppar.
Skär bort skalet från apelsinerna och skiva dem. Lägg på ett uppläggningsfat. Fördela fänkålsblandningen på apelsinerna. Toppa med hasselnötter.
Byt nötter!
Valnötter är minst lika gott här. Variera och testa.