Ett enkelt flarn av kyld smördeg. Varm brieost är som en dröm!
4 portioner som varmrätt, 8 portioner som tillbehör eller förrätt
1 rulle kyld smördeg
1 burk kronärtskockshjärtan i olja (ca 180 g)
200 g brieost
1/2 zucchini
lite olja och vinäger
flingsalt och svartpeppar
dill
Ett enkelt flarn av kyld smördeg. Varm brieost är som en dröm!
Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen direkt på en plåt, låt bakplåtspapperet vara kvar. Nagga degen väl. Häll av oljan från kronärtskockorna och fördela på degen. Skär osten i stora bitar och lägg på degen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Hyvla under tiden zucchinin i långa remsor och skär dem riktigt smala. Krama in lite olja och vinäger. Toppa det nygräddade flarnet med zucchini, dill, flingsalt och peppar.
Foto: Lina Eriksson
Förbereda smart?
Gör klart flarnet och förvara det obakat i kylen. Grädda strax innan servering.