Här får var och en välja dressing efter smak. En alldeles mild och den andra med mera fart i.
Cirka 6 personer:
1 kg färskpotatis
1 knippe rädisor, gärna avlånga
1/2 gurka
Dressing 1:
1 dl neutral rapsolja
1/2 - 1 tsk italiensk salladskrydda
1 krm peppar
Dressing 2:
2 msk dijonsenap
2 msk dragon- eller vitvinsvinäger
1 liten vitlöksklyfta
2 dl neutral rapsolja
salt och peppar
Här får var och en välja dressing efter smak. En alldeles mild och den andra med mera fart i.
Skrapa och koka potatisen. Låt svalna och halvera småpotatisar, dela större i fler bitar. Ansa och halvera rädisorna. Skär gurkan i bitar. Blanda med potatisen.
Rör ihop dressing nummer ett. Rör ihop dijonsenap och vinäger till dressing nummer två. Riv eller pressa i vitlöken. Rör i oljan, lite taget till en slät dressing. Salta och peppra.
Häll dressingarna i två separata flaskor. Servera potatissalladen med dressingar för var och en att ringla över.
Tips!
Fördela allt i portionsburkar. Trevligt vid picknick.