Eton Mess. Kanske det enklaste och godaste som finns! Denna dessert tillagades på Eton collage redan i slutet av 1800-talet när eleverna hade cricketmatch. I England är det en riktig klassiker, som görs i otaliga varianter. Med banan, med nötter osv... Ibland vispar jag ner lite crème fraiche för att få upp mer syra. Och lite mortlade kardemummakärnor eller myntablad på toppen är också fint. Jag mixar en del av jordgubbarna till en slät sås, det är naturligtvis helt valfritt.
4 rejäla portioner:
1 liter jordgubbar
3 dl vispgrädde
15-20 maränger
Eton Mess. Kanske det enklaste och godaste som finns! Denna dessert tillagades på Eton collage redan i slutet av 1800-talet när eleverna hade cricketmatch. I England är det en riktig klassiker, som görs i otaliga varianter. Med banan, med nötter osv... Ibland vispar jag ner lite crème fraiche för att få upp mer syra. Och lite mortlade kardemummakärnor eller myntablad på toppen är också fint. Jag mixar en del av jordgubbarna till en slät sås, det är naturligtvis helt valfritt.
Skölj och noppa jordgubbarna. Mixa eventuellt 1/3 till en slät sås (valfritt). Vispa grädden ljus, lätt och luftig. Krossa marängerna grovt.
Varva allt på ett fat. Droppa sist över jordgubbsmixet. Enkelt va!?
Tips!
Gör desserten i portionsglas.