De här vegobiffarna är enkla att tillaga, saftiga och mättande. Isätllet för att använda flera avocados kan man göra en len kräm av en och ändå få ut riktigt mycket smak ur en endaste avokado. Det känns ju helt klart mer hållbart. Jag är väldigt förtjust i tahin (sesampasta) men den går att välja bort för den som inte gillar det.
4 portioner:
2 dl quinoa (valfri färg)
2 ägg
1 dl havrekli
1 msk potatismjöl
1 liten gul lök
1 msk olivolja
60 g bladspenat
2 dl riven, smakrik ost, t ex Västerbottenost
smör och olja till stekning
Avokado- och tahinkräm:
1 ätmogen avokado
1/2 vitlöksklyfta
2 msk tahin
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
2-4 msk vatten
salt och svartpeppar
Till servering:
grönsaker i säsong
De här vegobiffarna är enkla att tillaga, saftiga och mättande. Isätllet för att använda flera avocados kan man göra en len kräm av en och ändå få ut riktigt mycket smak ur en endaste avokado. Det känns ju helt klart mer hållbart. Jag är väldigt förtjust i tahin (sesampasta) men den går att välja bort för den som inte gillar det.
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag och låt svalna lite. Rör ihop ägg med hirsflingor i en bunke. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olivoljan. Tillsätt spenat och fräs tills spenaten mjuknat. Rör ihop alla ingredienserna till biffarna väl. Salta och peppra. Låt vila i ca 5 min. Mixa alla ingredienser till krämen utom vatten. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt vatten tills det blir en tjock konsistens på krämen om så önskas eller till en lösare. Låt mogna en stund i kylen. Forma åtta biffar av den ganska lösa smeten. Vänd dem eventuellt i panko (för frasigare yta). Stek dem gyllene i smör och olja på medelvärme i 2-3 minuter på varje sida. Gör i ordning grönsaker. Servera biffarna med dressing och grönsaker.
Tips!
Använd av sådant som finns hemma till sallad. Rårivna morötter, finstrimlad kål, lite sallad..