Söta rödbetor, salt halloumi och pestoklick på toppen. Mums! Melonkärnor finns bland nötter och frön i mataffären. För den som vill komplettera med någon kolhydrat så passar kokt mathavre bra till.
4 portioner:
2 ägg
1/2 dl havregryn
2 msk potatismjöl
2 krm salt
1 krm peppar
3 medelstora rödbetor (350 g)
1 halloumiost (200 g)
1 msk olivolja
Pesto:
1 kruka färsk basilika
1/2 dl melonkärnor
1 liten vitlöksklyfta
1 dl olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering:
En klick matyoghurt eller vegetabiliskt alternativ
Söta rödbetor, salt halloumi och pestoklick på toppen. Mums! Melonkärnor finns bland nötter och frön i mataffären. För den som vill komplettera med någon kolhydrat så passar kokt mathavre bra till.
Sätt ugnen på 250°. Börja med peston. Lägg alla ingrediensertill peston i en skål med höga kanter. Mixa ihop till en pesto med mixerstav. Tillsätt lite vatten om den är för tjock. Knäck äggen till biffarna i en bunke. Tillsätt havregryn, potatismjöl, salt och peppar. Rör ihop till en jämn smet. Skala rödbetorna. Lägg ett smör- eller bakplåtspapper på en skärbräda (så slipper du rödbetsfärg på skärbrädan). Riv rödbetorna och halloumiosten på rivjärnets grova sida. Lägg allt i bunken med äggblandningen. Blanda runt väl. Forma 8 ganska platta biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter tills biffarna har fått fin färg. Servera med pesto och matyoghurt.
Tips!
Melonkärnor är milda och goda i smaken likt pinjenötter. De finns på samma ställe som nötter och frön i mataffären.