För den som vill variera den vanliga fredagstaco´n eller för en helt sjysst middag närhelst under veckan. Här kan man välja färs själv. Nöt-, soja- eller quornfärs.
4 portioner:
8 små tortillabröd
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk neutral raps- eller majsolja
400 g nötfärs eller sojafärs
150 färskost naturell
1/2 dl ajvar relish (mild)
1 tsk salt
150 g riven ost, t ex Västerbotten
Chipotledressing:
10 soltorkade tomater i olja
2 tsk chipotlepasta
1-2 tsk vitvins- eller äppelcidervinäger
1 tsk honung
1 dl majonnäs av god kvalité, t ex Hellmann´s
1 dl tjock yoghurt, t ex Turkisk
ca 1/2 tsk salt
Till servering:
fintärnade tomater
färsk koriander
För den som vill variera den vanliga fredagstaco´n eller för en helt sjysst middag närhelst under veckan. Här kan man välja färs själv. Nöt-, soja- eller quornfärs.
Grovhacka tomaterna till dressingen. Mixa ihop alla ingredienser väl, den ska bli helt slät. Låt mogna i kyl en stund. Smaka av sälta, syra och hetta. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i olja i en rymlig panna. Dra åt sidan. Bryn valfri färs i olja och tillsätt sedan i pannan med lök. Rör i färskost och ajvar. Salta. Rör i ca 2/3 av osten. Fördela färsen i en sträng mitt på tortillabröden. Rulla ihop till täta rullar och lägg i en form. Strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Servera med dressing, tomathack och koriander.
Foto: Lina Eriksson
Byt grönsaker!
Vi vill ju leva hållbart och ta till vara det som finns i kylen, eller hur? Byt ut tillbehören efter vad som finns hemma.