Minsestrone

Här gäller verkligen regeln att titta djupt in i kylskåpet och passa på att rensa. Det spelar liksom ingen roll att moroten är lite mjuk eller kålen trött. Passa på att använda upp sådant som annars blir för trist att använda i maten.

4 portioner:

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

3 potatisar

1 morot

1 klyfta vitkål (200 g)

3 blad svartkål

1 lagerblad

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad oregano

1/2 dl olivolja

1 msk tomatpuré

1 dl torrt vitt vin

14 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

2 tomater

100 g liten pasta, t ex stelline

1 burk bön- och veteblandning, 400 g (Zeta)

salt och nymalen svartpeppar

Här gäller verkligen regeln att titta djupt in i kylskåpet och passa på att rensa. Det spelar liksom ingen roll att moroten är lite mjuk eller kålen trött. Passa på att använda upp sådant som annars blir för trist att använda i maten.

Skala lök, vitlök, potatis och morot. Finhacka lök och vitlök. Slanta moroten. Skär potatisen i små tärningar. Finstrimla kålen. Fräs grönsakerna med kryddor i oljan i en kastrull. Rör i tomatpuré.Tillsätt vin, vatten och buljongtärningar. Skär ett kryss i varje tomat. Doppa dem snabbt i kokande vatten. Dra bort skalet. Skär dem i små bitar och tillsätt i soppan. Låt koka på medelvärme under lock i ca 20 minuter. Koka pastan. Skölj bönblandningen. Tillsätt strax före servering och värm väl. Smaka av väl med salt och peppar.

Gott till soppan:

Knaperstekta fläsktärningar och bruschettas med tapenade.

 

 

Fler Härliga Recept

Potatis- och purjofritters

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Lammfärspytt i ugn

Gnocchi

Nudelsoppa med kyckling

Morots- och ärtbollar

Apelsinsallad med passion

Vårsallad

Fyllda portobellosvampar

Äppelpizza & punschglass

Rabarberflarn till många

Grillbröd med löjromstopping

Grönsaker med ärtdipp

Svampburgare

Grönsaksrisotto

Sjyssta rårakor