Det är ganska många ingredienser, men det mesta har du redan hemma. Råriset kan bytas ut mot samma mängd quinoa eller couscous. Biffarna är ganska lösa när de läggs i pannan, men de drar ihop sig och håller sedan ihop bra. Vill du även baka eget hamburgerbröd så finns länk om du klickar på bilden bredvid. Coleslaw kan även bytas ut mot syrade grönsaker. Väldigt smarrigt till svampsmaken.
4 burgare:
1 dl råris
1 gul lök
1vitlöksklyfta
rapsolja,till stekning
150 g champinjoner
1 tsk hackad färsk timjan
400 g kokta vita bönor, sköljda
1 ägg
1/2 dl potatismjöl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
pankoströbröd
Coleslaw
500 g kål, t ex rödkål och/eller vitkål
3 salladslökar, eller 1 rödlök
1 1/2 dl äkta majonnäs av god kvalitet, t ex Hellman´s
1 tsk äppelcider- eller vitvinsvinäger
salt och peppar
Tillbehör:
4 tjockaskivor cheddarost
4hamburgerbröd, köpta eller separat recept under kategori bröd
skivad tomat,sallad och rostad lök
Det är ganska många ingredienser, men det mesta har du redan hemma. Råriset kan bytas ut mot samma mängd quinoa eller couscous. Biffarna är ganska lösa när de läggs i pannan, men de drar ihop sig och håller sedan ihop bra. Vill du även baka eget hamburgerbröd så finns länk om du klickar på bilden bredvid. Coleslaw kan även bytas ut mot syrade grönsaker. Väldigt smarrigt till svampsmaken.
Koka riset och låt det kallna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja med svamp och timjan på medelvärme 3–4 minuter tills vätskan i svampen dunstat av. Låt svalna. Mixa svampfräs och råris. Tillsätt bönor, ägg, potatismjöl, salt och peppar. Mixa snabbt ihop till en smet. Forma till 4 burgare.Vänd dem i pankoströbrödet. Låt stå kallt i minst 30 minuter. Finstrimla kål och lök, lägg i ett durkslag. Koka upp vatten och häll det över kålen. Låt rinna av väl. Klappa torrt med hushållspapper. Blanda majonnäs och vinäger i en bunke. Krama in i grönsakerna i blandningen. Salta och peppra. Stek burgarna i olja cirka 3 minuter på ena sidan. Vänd försiktigt och lägg på ost. Stek i ytterligare cirka 3 minuter tills osten börjat smälta. Stek gärna hamburgerbröden frasiga. Servera burgarna med coleslaw och övriga tillbehör.
Tips!
Det går bra att förbereda och frysa in burgarna.