Inbakad fetaost

4 personer:

1 rulle kyld smördeg

1 äkta fetaost (à 150 g)

1 ägg, uppvispat

flytande honung

mynta

ev sesamfrön

Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen. Skär ut en tredjedel av degen och kavla den lätt. Lägg fetaosten på degen. Vik in kanterna på degen och vik över långsidan. Nyp ihop väl. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills den har fått fin färg. Ringla över honung.Toppa med mynta och ev sesamfrön. Servera genast.

 

 

 

Filodeg?

I receptet har jag använt smördeg vilket egentligen är lite fuskigt. Filodeg finns i frysdisken, följ anvisning på förpackningen.

Fler Härliga Recept

Apelsinsallad med fänkål

Bakad blomkål med kryddsmör

One Pot ärtpasta

Rödbetsplättar med pestoklick

Blomkål med saffran

Varma citrusoliver

Sparrispizza med jordärtskocka

Polenta med tomat- och svampsås

Brieflarn med zucchini

Smart potatissallad

Potatisbullar med rårörda lingon

Brödpaket med sojafärs

Falafelbiffar med rödbeta

Caesarsallad med grillad kål

Ostronskivling på spett

Gnocchi med grönkål