Frasstekta potatisbullar med lingon- Mums! Potatis kan man äta lite då och då. Att blanda i lite morot gör kroppen ännu gladare. Om det finns potatismos kvar från en tidigare middag så kan du följa receptet ovan men öka potatismjölet till 1 dl.
4 portioner
750 g potatis av mjölig sort, t ex King Edward
3 medelstora morötter (250 g)
1 tsk salt + 1/3 tsk till koket
1 ägg
1/2 dl potatismjöl
4dl riven ost, t ex från ostsnuttar
Till stekning:
2 dl pankoströbröd eller vanligt
smör eller rapsolja
Rårörda lingon:
3 dl lingon
1 dl råsocker
Till servering:
Tex keso cottage cheese eller en klick matyoghurt
råkostsallad
Frasstekta potatisbullar med lingon- Mums! Potatis kan man äta lite då och då. Att blanda i lite morot gör kroppen ännu gladare. Om det finns potatismos kvar från en tidigare middag så kan du följa receptet ovan men öka potatismjölet till 1 dl.
Skala och skär morötter i bitar- Koka dem mjuka i en kastrull med vatten och 1/3 tsk salt.
Blanda lingon och socker i en bunke. Mosa och rör väl. Fortsätt att röra om flera gånger medan du lagar potatisbullarna, då smälter sockret. Häll av vattnet och låt grönsakerna svalna i 5 minuter. Stöt dem väl med potatisstöt. Tillsätt 1 tsk salt, ägg, potatismjöl och riven ost. Blanda ihop väl. Forma åtta biffar. Vänd dem i panko eller vanligt ströbröd. Stek dem i cirka 3 minuter på varje sida tills de har fått fin färg. Servera med rårörda lingon och tillbehör.
Cool råkost!
Råa grönsaker som behöver tuggas väl är fantastiskt för matsmältningen. Se vad du hittar i kylen. Kanske en bit kål och en palsternacka? Riv och blanda med lite rapsolja, vinäger, salt och peppar. Toppa med solrosfrön.