Blomkål, saffran, chili och rostad mandel är helt fantastiska smaker ihop. Vid allergi, rosta solrosfrön eller melonkärnor istället.
Cirka 4 personer:
1 blomkålshuvud (ca 1,2 kg)
1/2 kuvert saffran
1 msk hett vatten
1/2 röd chilifrukt
1 dl sötmandel
1 msk smör
2 dl crème fraiche
ca 1/2 tsk salt
Blomkål, saffran, chili och rostad mandel är helt fantastiska smaker ihop. Vid allergi, rosta solrosfrön eller melonkärnor istället.
Rör ut saffranet i det heta vattnet. Finstrimla chilin. Plocka blomkålen i små buketter. Koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av i durkslag. Låt rinna av väl. Grovhacka mandeln och rosta till vacker färg i hälften av smöret i en panna. Salta. Fräs chilin i resten av smöret i enkastrull. Tillsätt saffran, crème fraiche och blomkål. Salta. Låt puttra ihop i 3-4 min. Servera med mandeln.
Tips!
Blomkål med saffran är ett fint inslag på julbordet.