Blomkål med saffran

Blomkål, saffran, chili och rostad mandel är helt fantastiska smaker ihop. Vid allergi, rosta solrosfrön eller melonkärnor istället.

Cirka 4 personer:

1 blomkålshuvud (ca 1,2 kg)

1/2 kuvert saffran

1 msk hett vatten

1/2 röd chilifrukt

1 dl sötmandel

1 msk smör

2 dl crème fraiche

ca 1/2 tsk salt

Blomkål, saffran, chili och rostad mandel är helt fantastiska smaker ihop. Vid allergi, rosta solrosfrön eller melonkärnor istället.

Rör ut saffranet i det heta vattnet. Finstrimla chilin. Plocka blomkålen i små buketter. Koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av i durkslag. Låt rinna av väl. Grovhacka mandeln och rosta till vacker färg i hälften av smöret i en panna. Salta. Fräs chilin i resten av smöret i enkastrull. Tillsätt saffran, crème fraiche och blomkål. Salta. Låt puttra ihop i 3-4 min. Servera med mandeln.

 

 

 

Tips!

Blomkål med saffran är ett fint inslag på julbordet.

Fler Härliga Recept

Oemotståndliga sötsalta nougatmandlar

Senapssill med twist

Vit sparrissoppa

Apelsinkaka

Veteotto

Auberginegryta med svartkål

Apelsinsallad med fänkål

Ägg i tomatsås

Soppa med jordärtskocka

Spenat- och tomatris

Sparrisburgare

Spaghetti bolognese vego style

Apelsinsaft

Rödkål med enbär och feta

Apelsinsallad

Glöggsangria