Enkelt, matigt och helt perfekt mat till en familjemiddag en vanlig vardagkväll. Gnocchin behöver inte kokas innan.
3-4 portioner:
500 g färsk gnocchi
skal och saft av 1 citron
4 msk olivolja
200 g färsk grönkål
50 g smör
2 dl rostade hasselnötter
salt och nymald svartpeppar
Enkelt, matigt och helt perfekt mat till en familjemiddag en vanlig vardagkväll. Gnocchin behöver inte kokas innan.
Sätt ugnen på 250°. Skala av citronskalet och skär det i riktigt tunna strimlor. Pressa ur saften. Häll ut gnocchin i en oljad ugnsform. Tillsätt 3 msk olivolja. Salta och peppra. Vänd runt väl och rosta i mitten av ugnen i 15 minuter tills den börjar bli gyllene (mest på undersidan). Krama under tiden ihop grönkålen med 1 msk olivolja och saften av citron. Ta ut gnocchin och vänd runt den på plåten tillsammans med grönkålen. Ugnsrosta i ytterligare 5 minuter. Bryn under tiden smöret i en kastrull tills det börjar dofta nötigt och bubbla. Lägg i hasselnötter och citronskal. Ringla smöret över gnocchin precis innan servering.
Foto: Sanna Blåvarg
Tips!
Gnocchin kan fastna lite i formen så använd en stekspade att skrapa loss dem med eller lägg ett bakplåtspapper i botten.