Brödpaketen är superenkla och matiga. Det är även smart mat att göra dubbel sats av och frysa in. Även ”icke-vegetarianer” brukar verkligen tycka om dem. Dressingen är god att ha i en burk i kylen till lite allt möjligt.
4 portioner:
8 tortillabröd
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g färsk vitkål
300 g sojafärs
2 msk neutral rapsolja
1/2 dl soja (less salt)
1/2 dl sweet chilisås
Dressing:
1 späd morot
1/2 röd chili
3 vitlöksklyftor
3 msk finhackad ingefära
1 1/2 dl olivolja
1 dl japansk soja, less salt
2 msk sesamolja
1 msk honung
saft av 1 lime
Tillbehör:
2 gemsallad
Brödpaketen är superenkla och matiga. Det är även smart mat att göra dubbel sats av och frysa in. Även ”icke-vegetarianer” brukar verkligen tycka om dem. Dressingen är god att ha i en burk i kylen till lite allt möjligt.
Skala och finhacka lök och vitlök. Finstrimla vitkålen. Bryn färsen och lägg åt sidan. Fräs grönsakerna mjuka i olja i en panna. Salta och peppra. Rör ner brynt färs, soja och sweet chili. Smaka av. Fördela blandningen på bröden och vik ihop till kvadrater. Pensla brödpaketen med olja. Lägg dem med skarven nedåt.
Skala och finhacka moroten. Skiva chili och vitlök. Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Halvera salladen. Stek eller grilla på direkt värme i ett par minuter på varje sida. Stek eller grilla paketen på indirekt värme i cirka 5 minuter, först med skarven nedåt, vänd och grilla andra sidan. Servera med sallad och dressing.
Grilla paketen!
Paketen går lika bra att lägga på grillen som i stekpannan.