Skär äpplena i pyttesmå bitar så blir de mjuka och goda när de steks. Det smakar mycket honung om den här desserten. Vet ni om hur viktiga bina är för naturens mångfald? Och så ger de oss honung dessutom, helt gratis! Vilka snällisar va!
4 tacos:
3 äpplen
3 msk honung
1 tsk kanel
smör eller rapsolja till stekning
Honungskolasås:
2 dl vispgrädde eller vegetabiliskt alternativ
1 dl honung
1 krm äkta vaniljpulver
2 krm flingsalt
Till servering:
Tex ihopvispade slattar av glass, grädde, crème fraiche
Skär äpplena i pyttesmå bitar så blir de mjuka och goda när de steks. Det smakar mycket honung om den här desserten. Vet ni om hur viktiga bina är för naturens mångfald? Och så ger de oss honung dessutom, helt gratis! Vilka snällisar va!
Börja med kolasåsen. Häll grädden i en rymlig kastrull. Tillsätt honung och vaniljpulver. Låt koka uppunder omrörning. Sänk värmen och koka på svag värme i 10 minuter. Smula ner saltet.
Kärna ur äpplena med t ex en äppelpipa. Rör ihop med 2 msk honung och kanel. Fördela på tortillabröden och vik ihop dem till halvmånar. ”Klistra” ihop dem med lite honung. Värm en stekpanna. Lägg i en klick smör och stek brödknytena i cirka 4 minuter på varje sida. Vispa ihop lite glass med valfri mejeriprodukt till ett gott fluff. Servera tacon med kolasås och fluff. Mums!
Blandade slattar?
Ett hållbart sätt att vara på småslattar av diverse mejeriprodukter.