Tänk syrlig frukt, söt kolasås, len grädde och salta mandlar. Mmmmm…. Kan det bli bättre?
4 portioner:
4 ätmogna nektariner
1 dl sötsalta mandlar
Muscovadosås:
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl sirap
1 dl ljust muscovadosocker
25 g smör
Hallongrädde:
2 dl vispgrädde
2 dl hallon
Tänk syrlig frukt, söt kolasås, len grädde och salta mandlar. Mmmmm…. Kan det bli bättre?
Sås: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Häll grädde och sirap i en kastrull. Tillsätt vaniljstång och frön samt muscovadosocker. Låt koka upp och koka på svag värme i 10 min. Dra åt sidan och rör i smöret. Låt såsen svalna lite. Ta upp vaniljstången. Nektariner: Tänd grillen. Halvera och kärna ur nektarinerna. Grovhacka mandlarna. Hallongrädde: Vispa grädden lätt. Mosa hallonen. Vänd försiktigt ner dem i grädden. Grilla nektarinerna på direkt värme i 2-3 minuter på varje sida. Servera nektarinerna varma med hallongrädde, muscovadosås och mandlar.
Foto: Per Ranung
Grilltips!
Nektariner fastnar lätt på gallret. Se till att gallret är riktigt rent. Lägg det i daggen över natten så är det lätt att få bort smutsen.