Blodapelsinsorbet

4-6 portioner:

5 dl färskpressad blodapelsinjuice

finrivet skal av 2 blodapelsiner

1 gelatinblad

2 dl råsocker eller strösocker

1 1/2 dl vatten

1/2 vaniljstång, delad på längden

1 msk honung

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Riv av skalet och pressa saft ur saften från apelsinerna. Koka upp socker, vatten och vaniljstång. Ta upp gelatinbladet och rör ner det i sockerlagen med apelsinjuice, apelsinskal och honung. Låt vila i minst 1 timme i kyl, men gärna över natten så blir smaken ännu djupare. Ta upp vaniljstången. Kör i glassmaskin i ca 30-40 minuter till fin, krämig konsistens.

 

Balansera sötman!

Apelsinerna är olika söta eller syrliga så balansera smakerna med lite pressad citron om för söt eller extra honung om för syrlig.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Glutenfri smulpaj

Citronlakrits cheesecake i glas

Saffransglass med honungsrostade nötter

Chokladglass

Mandelkaka med citron

Apelsinsaft

Enkel rabarberpaj

Blodapelsinsorbet

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Apelsin i rödbetslag

Jordgubbar i cointreau

Bananglass

Bakad fänkål med clementin

Apelsinsallad med passion

Glöggtiramisu

Äppelpizza & punschglass