Salladen passar till ugnsrostad kyckling eller till en bit vitvinspocherad Skrei. Välj en syrligt frisk och helst krämig getost.
Cirka 4 portioner:
2 dl puylinser
2 blodgrape
100 g getost
80 g sköljd babyspenat
3 msk citronolja
100 g syrlig och krämig getost, t ex Falbygdens sotade
salt och peppar
Salladen passar till ugnsrostad kyckling eller till en bit vitvinspocherad Skrei. Välj en syrligt frisk och helst krämig getost.
Gör så här:
Koka linserna utan salt enligt anvisning på förpackningen.
Skär bort skalet från grapefrukten. Skär ut filéer mellanhinnorna och lägg i en skål. Pressa över saften.
Häll av vattnet från linserna. Rör ner grape, spenat och citronolja. Smaka av med salt och peppar. Bryt över osten i bitar.
Smaker som matchar!
Den syrligt friska, och lätt bittra citrussmaken gifter sig på att fantastiskt vis med getosten och spenaten.