Sallader

Sallader är nog det roligaste jag vet att göra. Här är idéer till några olika, goda blandningar. Alla sallader är lagom till cirka 4 portioner som tillbehör till en middag.

Morotssallad med sesam:

Cirka 4 portioner:

4 morötter

1/2 dl sesamfrön, helst oskalade

1 vitlöksklyfta

2 msk kallpressad rapsolja

2 tsk saft av citron

1 tsk honung

3 msk kapris

1 dl finhackad persilja

salt och peppar

Betor med äpple & valnötter:

4 blandade betor (t ex gula och polka)

1 äpple

1 dl valnötter (eller andra nötter)

2 msk neutral rapsolja

1 msk äppelcidervinäger

Vitkålssallad med belugalinser:

200 g vitkål (eller annan kål)

1 dl belugalinser

1 rödlök

1 msk finriven färsk ingefära

2 msk kallpressad rapsolja

1 msk rödvinsvinäger (eller annan vinäger)

salt och peppar

Sallader är nog det roligaste jag vet att göra. Här är idéer till några olika, goda blandningar. Alla sallader är lagom till cirka 4 portioner som tillbehör till en middag.

Morotssallad:

Skala och riv morötterna grovt. Rosta sesamfröna i en torrpanna så att de får fin färg. Halvera vitlöksklyftan och gnid in insidan av en skål med vitlök. Tillsätt rapsolja, citronsaft, honung och kapris. Rör om. Salta och peppra. Rör ner morötter, persilja och sesamfrön väl.

 

Betsallad:

Skala och svarva betorna till lång spaghetti (eller riv dem grovt). Skär äpplet i tunna stickor.  Krama ihop betor och äpple med olja och vinäger. Salta och peppra. Rosta valnötterna i en panna så att de får fin färg. Toppa salladen med valnötterna.

Vitkålssallad med belugalinser:

Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Riv vitkålen grovt. Skala och skiva löken i tunna ringar. Krama ihop kål, lök, ingefära, olja och vinäger väl. Vänd ner linserna. Salta och peppra.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Brödpaket med sojafärs

Apelsinsallad med fänkål

Smoothies

Quinotto med späda skott

Smart potatissallad

Grön smoothie

Rödkål med enbär och feta

Knäckebröd

Vårsallad med couscous

Nyttiga nötrutor

Apelsin i rödbetslag

Bakad fänkål med clementin

Farrosallad med libakrutonger

Fibergröt med rörda blåbär

Vit sparris med brynt kaprissmör

Sallad på burk