Vårsallad med couscous

Couscous är en snabb och bra bas till sallader. Här med krisp från fänkål och rädisor. Toppa med knaprig sötmandel.

Cirka 6 personer på buffé:

1 dl couscous

1 dl sötmandel

1 fänkål

1 knippe rädisor

ca 50 g vattenkrasse, ärtskott eller babyspenat

1 dl hackad dill

Vinägrette:

1 msk äppelcider- eller vitvinsvinäger

1 tsk dijonsenap

1 dl olivolja

2 tsk vispgrädde

2 msk finhackad dill

finrivet skal av 1 lime

salt och peppar

Couscous är en snabb och bra bas till sallader. Här med krisp från fänkål och rädisor. Toppa med knaprig sötmandel.

Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop vinäger och senap till dressingen. Tillsätt resten av ingredienserna. Ställ kallt i ca 20 min. Grovhacka mandeln och rosta gyllene i lite smör i en stekpanna. Salta. Skiva fänkål och rädisor så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Blanda med vattenkrasse och dill i en skål. Smula ner couscousen. Blanda ner knappt hälften av dressingen väl. Strö över mandeln. Servera salladen med extra dressing vid sidan av.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Lax med forellrom

Knäckebröd

Zucchinispaghetti

Tomatgratäng med fetaost

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Morot- och grapesallad

Sojabönsröra

Zucchinipytt med tofu

Bakad fänkål med clementin

Sallader

Burritos med chipotle

Klar citronsill

One Pot ärtpasta

Caesarsallad med grillad kål

Enkel rabarberpaj

Gnocchi