Couscous är en snabb och bra bas till sallader. Här med krisp från fänkål och rädisor. Toppa med knaprig sötmandel.
Cirka 6 personer på buffé:
1 dl couscous
1 dl sötmandel
1 fänkål
1 knippe rädisor
ca 50 g vattenkrasse, ärtskott eller babyspenat
1 dl hackad dill
Vinägrette:
1 msk äppelcider- eller vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 dl olivolja
2 tsk vispgrädde
2 msk finhackad dill
finrivet skal av 1 lime
salt och peppar
Couscous är en snabb och bra bas till sallader. Här med krisp från fänkål och rädisor. Toppa med knaprig sötmandel.
Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop vinäger och senap till dressingen. Tillsätt resten av ingredienserna. Ställ kallt i ca 20 min. Grovhacka mandeln och rosta gyllene i lite smör i en stekpanna. Salta. Skiva fänkål och rädisor så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Blanda med vattenkrasse och dill i en skål. Smula ner couscousen. Blanda ner knappt hälften av dressingen väl. Strö över mandeln. Servera salladen med extra dressing vid sidan av.