Det blir extra matigt med hemgjord ricottagnocchi i soppan. Har man riktigt brådis kan man byta ut den mot köpt gnocch, men det är verkligen något helt annat. Frasiga brödsmulor ger det där extra "crunchy" som är så gott.
4 portioner:
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk torkad salvia el 2 msk färsk
400 g hela eller krossade tomater
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk honung
salt och peppar
Ricottagnocchi:
1 dl ricottaost
2 dl riven parmesanost
1 ägg
3/4 dl vetemjöl
finrivet skal av 1/2 citron
Brödsmulor:
2 skivor dygnsgammalt vitt bröd
2 msk olivolja
salt
Det blir extra matigt med hemgjord ricottagnocchi i soppan. Har man riktigt brådis kan man byta ut den mot köpt gnocch, men det är verkligen något helt annat. Frasiga brödsmulor ger det där extra "crunchy" som är så gott.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i oljan i enkastrull. Tillsätt salvia. Tillsätt tomater, vatten, buljongtärningar och honung. Koka på medelvärme i ca 5 min. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och svartpeppar.
Gnocchi: Rör ihop ingredienserna till gnocchin, låt vila i5-10 min. Koka upp saltat vatten i en vid kastrull. Forma små bollar av gnocchismeten med två teskedar. Lägg ner i vattnet och låt sjuda tills de flyter upp till ytan, 1-2 minuter.
Smula brödet och stek det krispigt i oljan i en stekpanna,salta. Låt rinna av på hushållspapper. Hetta upp soppan och lägg försiktigt i önskad mängd gnocchi. Servera genast med brödsmulor att strö över.