Stekta bananer med vispad mascarpone

Kokossocker gör att bananerna blir extra knäckiga, men ljust muscovado eller vitt socker går också att använda. Väl mogna bananer stekts hastigt så att de inte blir för mosiga, medan mindre mogna bananer kan stekas något längre.

4 portioner:

3-4 bananer

25 g smör

1/2 dl kokossocker eller ljust muscovadosocker

 

Vispad mascarpone:

2 äggulor

1/2 dl florsocker

1 krm vaniljpulver

finrivet skal av 1/2 apelsin

1 burk mascarponeost (250 g)

Kokossocker gör att bananerna blir extra knäckiga, men ljust muscovado eller vitt socker går också att använda. Väl mogna bananer stekts hastigt så att de inte blir för mosiga, medan mindre mogna bananer kan stekas något längre.

Vispa äggulorna luftigt med florsocker, vaniljpulver och apelsinskal. Tillsätt mascarpone och vispa fluffigt i 1-2 min. Skala och dela bananerna på mitten. Halvera dem. Stek dem i smör och socker på båda sidor så att de får fin färg och blkir knäckiga. Servera med vispad mascarpone.

Fler Härliga Recept

Pärlande julfrukt

Tacotillbehör

Eton Mess apelsin

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Saffransglass med honungsrostade nötter

Inlagda päron

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Potatis- och purjofritters

Grillbröd med löjromstopping

Rotfruktssoppa

Höstspöken

Bakad sötpotatis

Chokladglass

Enkel rabarberpaj

Naturbetesgryta

Grillade nektariner med muscovadosås