Ett bra sätt att använda upp grejer som finns hemma i kylen är att baka potatisar att fylla. Sötpotatis eller vanliga potatisar. Använd rester som ostskalkar att riva, tomatslattar att hacka osv.. Det finns helt säkert mer än du tror om du dyker in tillräckligt djupt i kylskåpet.
4 portioner:
4 sötpotatisar
Toppings:
Någon sjysst råkost & enklick keso
Tärnad tofu och vitlöksfrästgrönkål
Riven ost och lite strimlad skinka eller salami
Tångkaviar och gräddfil
Ett bra sätt att använda upp grejer som finns hemma i kylen är att baka potatisar att fylla. Sötpotatis eller vanliga potatisar. Använd rester som ostskalkar att riva, tomatslattar att hacka osv.. Det finns helt säkert mer än du tror om du dyker in tillräckligt djupt i kylskåpet.
Sätt ugnen på 225° Läggsötpotatisen i en ugnssäker form. Baka dem mjuka i mitten av ugnen i ca 50 min.Servera med valfria tillbehör.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Tips!
Tångkaviar är ett mycket gott vegetabiliskt alternativ till fiskkaviar. Den finns i fiskhyllan i butik.