Sirachasås är den starka chilisås man vanligtvis äter till bibimbap. Den finns i välsorterade affärer eller i butiker för asiatiska livsmedel. Byta den annars mot chipotlepasta.
4 portioner eller 8 som förrätt:
400 g salmalax
500 g grön sparris
ev rostade sesamfrön
ev några fina skott
Srirachamajonnäs:
3 dl äkta majonnäs, t ex Hellmann´s
3 msk srirachasås
1-1 1/2 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
salt
Sirachasås är den starka chilisås man vanligtvis äter till bibimbap. Den finns i välsorterade affärer eller i butiker för asiatiska livsmedel. Byta den annars mot chipotlepasta.
Rör ihop ingredienserna väl till majonnäsen. Låt stå och mogna i 10-20 min. Smaka av balansen mellan styrka, syra och sälta väl.
Ansa och koka sparrisen nätt och jämnt mjuk i saltat vatten.Skiva laxen tunt. Servera den med sparris och srirachamajonnäs. Strö eventuellt över rostade sesamfrön och spda skott.
Foto: Lina Eriksson
Sparristips!
Bästa sättet att ansa grön sparris är genom att försiktigt bända den i nedre grova delen. Plopp, nu kommer den att gå av precis lagom där den ska!