Prosciutto & melon

Köp skinkan över disk så att de blir riktigt tunt skivade. Se till att de lägger dem en och en så att de kan läggas upp enkelt på fat hemma.

4 portioner/10 portioner på buffé:

Cirka 200 g tunnskivad prosciutto, gärna San Daniele

2 mindre meloner, t ex 1 Cantaloup och 1 Tigermelon

flingsalt

balsamvinäger

Limevinägrette:

1 kruka oregano

1 dl olivolja

finrivet skal och saft av 1 lime

saft av 1 lime

svartpeppar

Köp skinkan över disk så att de blir riktigt tunt skivade. Se till att de lägger dem en och en så att de kan läggas upp enkelt på fat hemma.

Vinägrette: Rör ihop oljan med limeskal- och limesaft. Peppra. Lägg upp skinka på ett rymligt fat.

Halvera och gröp ur kärnhusen på melonerna. ”Skeda” ur melonerna och lägg tillbaka i sina skal. Täck allt med plastfolie. Hit går det bra att förbereda en dag i förväg. 

Dag 2: Bryt oreganon grovt och rör ner i vinägretten. Ringla den över melonerna. Strö över ytterst lite flingsalt. Servera med balsamvinäger vid sidan av, för var och en att droppa över.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Kronärtskockor med kryddolja

Salmalax med wasabi

Tomatpaj

Grillbröd med löjromstopping

Rostade morötter med vispad feta

Potatissallad med saffran

Gul ärthoummus

Krämig äggsallad

Kokta ägg med romröra

Rabarberbubbel

Grönsaker med ärtdipp

Inbakad fetaost

Majskolvar

Prosciutto & melon

Farrosallad med libakrutonger

Små laxmackor