Köp skinkan över disk så att de blir riktigt tunt skivade. Se till att de lägger dem en och en så att de kan läggas upp enkelt på fat hemma.
4 portioner/10 portioner på buffé:
Cirka 200 g tunnskivad prosciutto, gärna San Daniele
2 mindre meloner, t ex 1 Cantaloup och 1 Tigermelon
flingsalt
balsamvinäger
Limevinägrette:
1 kruka oregano
1 dl olivolja
finrivet skal och saft av 1 lime
saft av 1 lime
svartpeppar
Köp skinkan över disk så att de blir riktigt tunt skivade. Se till att de lägger dem en och en så att de kan läggas upp enkelt på fat hemma.
Vinägrette: Rör ihop oljan med limeskal- och limesaft. Peppra. Lägg upp skinka på ett rymligt fat.
Halvera och gröp ur kärnhusen på melonerna. ”Skeda” ur melonerna och lägg tillbaka i sina skal. Täck allt med plastfolie. Hit går det bra att förbereda en dag i förväg.
Dag 2: Bryt oreganon grovt och rör ner i vinägretten. Ringla den över melonerna. Strö över ytterst lite flingsalt. Servera med balsamvinäger vid sidan av, för var och en att droppa över.