Salmalaxen är ganska dyr, så det passar fint att servera den i små kuber som lyxigt plock. Det fina är att precis allt på laxen går att äta, man behöver inte rensa bort ett endaste dugg på fisken. Edamamebönor är ett enkelt snacks att servera tillsammans, de finns i frysdisken. Bara att tina. Lite ljus soja att doppa dem i är gott.
10 personer på buffé:
190 g Salmalax
1 dl majonnäs av god kvalité, t ex Hellmann´s
1-2 tsk wasabi på tub
Garnering:
lite löjrom eller forellrom
nymalen svartpeppar
Salmalaxen är ganska dyr, så det passar fint att servera den i små kuber som lyxigt plock. Det fina är att precis allt på laxen går att äta, man behöver inte rensa bort ett endaste dugg på fisken. Edamamebönor är ett enkelt snacks att servera tillsammans, de finns i frysdisken. Bara att tina. Lite ljus soja att doppa dem i är gott.
Skär laxen i små kuber. Rör ihop majonnäs och wasabi. Klicka eller spritsa lite wasabimajonnäs på varje laxbit. Toppa med ytterst lite rom. Dra några tag med svartpepparkvarnen.