En mycket trevlig förrätt, eller som lunch med prosciutto och bröd till.
4 portioner:
6 blodapelsiner
cirka 600 g valfri mozzarella,
helst buffelmozzarella
3 msk olivolja, gärna en lite pepprig sort
1 msk balsamicovinäger, gärna vällagrad
1 tsk fänkålsfrö
2 krm chiliflakes
1/2 msk hackad, färsk rosmarin
flingsalt eller fint medelhavssalt
En mycket trevlig förrätt, eller som lunch med prosciutto och bröd till.
Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i skivor. Fördela i skålar. Lägg på mozzarella. Riv dem eventuellt i grova bitar. Ringla över olivolja och balsamico. Stöt fänkålsfrö i en mortel. Rosta dem lätt i en torr panna. Strööver fänkålsfrön med chiliflakes. Salta lätt. Servera med bröd att doppa i den goda oljan.