Mozzarella & blodapelsin

En mycket trevlig förrätt, eller som lunch med prosciutto och bröd till.

4 portioner:

6 blodapelsiner

cirka 600 g valfri mozzarella,

helst buffelmozzarella

3 msk olivolja, gärna en lite pepprig sort

1 msk balsamicovinäger, gärna vällagrad

1 tsk fänkålsfrö

2 krm chiliflakes

1/2 msk hackad, färsk rosmarin

flingsalt eller fint medelhavssalt

En mycket trevlig förrätt, eller som lunch med prosciutto och bröd till.

Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i skivor. Fördela i skålar. Lägg på mozzarella. Riv dem eventuellt i grova bitar. Ringla över olivolja och balsamico. Stöt fänkålsfrö i en mortel. Rosta dem lätt i en torr panna. Strööver fänkålsfrön med chiliflakes. Salta lätt. Servera med bröd att doppa i den goda oljan.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Rotfruktssoppa

Grillade nektariner med muscovadosås

Torkade äppelringar

Vårsallad med couscous

Fylld savoykål

Auberginer med tomatbönor

Enkel lasagne

Späd sparrissallad med majovinägrette

Majskolvar

Citronpaj med Italiensk maräng

Sotade lökar

Soppa med jordärtskocka

Senapsslungad brysselkål

Tomatgryta med aubergine

Rostade morötter med vispad feta

Auberginecurry