Citronlakrits cheesecake i glas

Servera cheesecake i glas med frasiga smulor och bär. Lakritsgranulat finns i lakritsbutiker och kan även beställas på t ex lakritsroten.se

Cirka 10 portioner:

2 dl vispgrädde

400 g färskost, t ex philadelphiaost

2 krm äkta vaniljpulver

1 dl florsocker

1 1/2 dl lemon curd

Ingefärssmulor:

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl havregryn

1 tsk stött kardemumma

2 krm malen ingefära

1/2 dl florsocker

1 krm salt

75 g kallt smör

Garnering:

1 liter färska bär, t ex jordgubbar och hallon

ca 1 tsk lakritsgranulat

ev passionsfrukt

ev ätliga blommor till garnering

Servera cheesecake i glas med frasiga smulor och bär. Lakritsgranulat finns i lakritsbutiker och kan även beställas på t ex lakritsroten.se

Ingefärssmulor: Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i små bitar. Nyp ihop de torra ingredienserna med smör till en grynig massa. Bred ut smulorna ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills de har fått gyllene färg. Låt kallna. Fördela det mesta av smulorna i tio glas. Hit går det att förbereda flera dagar i förväg.

Vispa grädden. Vispa ner färskost, vaniljpulver och florsocker. Rör lemoncurd mjuk. Varva färskostcrème med klickar av lemon curd i en spritspåse (eller i en bunke om du vill klicka ut desserten i glas). Hit går det bra att förbereda en dag i förväg.

 

Montering: Fördela bär i glasen. Spritsa eller klicka i hälften av färskostcrèmen. Fördela det mesta av smulorna på och spritsa resten av crèmen ovanpå. Strö över det sista av smulorna och lakritsgranulat. Garnera med några ätliga blomblad och ev passionsfrukt.

 

Tips!

Låt bären marinera i lite färskpressad apelsinjuice.

Fler Härliga Recept

Apelsinsaft

hallonkräm

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Eton Mess apelsin

Bitterljuv citrussallad

Rabarberbubbel

Krämig äggsallad

Chokladglass

Apelsin i rödbetslag

Bakade päron med sesamkrisp

Äppelpizza & punschglass

Bakad fänkål med clementin

Bakad blomkål med kryddsmör

Chokladmousse

Saffransglass med honungsrostade nötter

Frasiga palsternackor