Det här är ett recept som är väldigt bra om man är lite fler till middag. Förbered dem gärna en dag i förväg. Smidigt och väldigt gott när de fått dra åt sig smakerna väl.
Cirka 8 personer:
2 kycklingar, ekologiska (à ca 1,3 kg)
2 apelsiner
50 g smör
flingsalt och svartpeppar
Marinad:
1 dl grovhackad eller repad rosmarin
5 vitlöksklyftor, hackade
3 lagerblad
1/2 dl olivolja
saften av 3 apelsiner
1 dl ljus soja (Japansk)
1 dl honung
Det här är ett recept som är väldigt bra om man är lite fler till middag. Förbered dem gärna en dag i förväg. Smidigt och väldigt gott när de fått dra åt sig smakerna väl.
Halvera kycklingarna och lägg i en form eller i dubbla plastpåsar. Rör ihop marinaden och fördela väl på kycklingen. Låt marinera till nästa dag eller i minst 5 timmar. Sätt ugnen på 175°. Lägg kyckling och marinad i en långpanna. Skär apelsinerna i klyftor och fördela i formen. Smält smöret och pensla på kycklingen. Salta och peppra väl. Ugnsbaka i mitten av ugnen i 45 minuter - 1 timme tills den är genomstekt, ös gärna en gång. Lägg gärna på lite extra rosmarin vid servering. Dela kycklingen i stora bitar. Servera med skyn.
Foto: Lina Eriksson
Serveringstips!
Varm couscous med granatäpple är gott till kycklingen. Se recept