Välj gärna olika sorters oliver. De svarta är ofta saltare och lite mjukare, medan de gröna kan upplevas lite fastare och mildare. I saluhallar kan man ibland ha turen att hitta härliga olivblandningar. Att servera oliverna i varm olja smaksatt med citrus är magiskt gott.
Till cirka 3 dl oliver:
3 dl blandade oliver med kärna
2 dl fruktig olivolja
1 vitlöksklyfta
4 skivor apelsin
3 skivor citron
3 skivor lime
gärnaen kvist färsk rosmarin eller backtimjan
nymalen svartpeppar
Till servering:
Nybakad baguette eller ett Levainbröd
En smakrik kittost eller sotad getost,
eller en bit parmesan
Välj gärna olika sorters oliver. De svarta är ofta saltare och lite mjukare, medan de gröna kan upplevas lite fastare och mildare. I saluhallar kan man ibland ha turen att hitta härliga olivblandningar. Att servera oliverna i varm olja smaksatt med citrus är magiskt gott.
Häll av saltlagen från oliverna. Lägg dem i en kastrull och häll på oljan. Tryck till vitlöksklyftan hårt så att den spricker. Tillsätt i oljan med skivade citrusfrukter och eventuellt en örtkvist. Dra några tag med svartpepparkvarnen. Värm oliverna väl, men de ska absolut inte koka. Servera med bröd och ost.