Havre är bra för både miljön och kroppen. De här havrepannkakorna blir lite annorlunda mot vanliga pannkakor, men oj så goda de är! Vill du ha dem som dessert kan du tillsätta 1 tsk vaniljsocker i smeten.
6-8 pannkakor:
3 ägg
2 dl havremjöl
1/2 tsk salt
3 dl mjölk eller vegetabiliskt alternativ
smör eller rapsolja
Havre är bra för både miljön och kroppen. De här havrepannkakorna blir lite annorlunda mot vanliga pannkakor, men oj så goda de är! Vill du ha dem som dessert kan du tillsätta 1 tsk vaniljsocker i smeten.
Knäck äggen i en bunke. Tillsätt havremjöl, salt och hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet. Vispa i resten av mjölken och låt stå i 5-10 minuter så blir det lättare att steka. Värm en stekpanna. Lägg i en klick smör eller olja. När smöret tystnat i pannan är det dags att steka pannkakor. Lägg i lite extra smör eller olja i stekpannan mellan varven. Servera med något av förslagen.
Gott att servera till matiga pannkakor:
Minimozzarella, körsbärstomater och basilika
Kokt broccoli och smulad fetaost
Majskorn, bladspenat och riven ost
Gott att servera till sötare pannkakor:
Matyoghurt, vallmofrön och passionsfrukt
Smält, mörk choklad och hackade nötter
Keso och mosade bär
En klick jordnötssmör
Kvarg, rivet äpple och honung
Skivad banan och lönnsirap
Eget havremjöl:
Hittar du inte havremjöl i butiken så går det bra att göra eget genom att mixa havregryn riktigt fint i en matberedare. Klart!