Havrepannkakor

Havre är bra för både miljön och kroppen. De här havrepannkakorna blir lite annorlunda mot vanliga pannkakor, men oj så goda de är! Vill du ha dem som dessert kan du tillsätta 1 tsk vaniljsocker i smeten.

6-8 pannkakor:

3 ägg

2 dl havremjöl

1/2 tsk salt

3 dl mjölk eller vegetabiliskt alternativ

smör eller rapsolja

Havre är bra för både miljön och kroppen. De här havrepannkakorna blir lite annorlunda mot vanliga pannkakor, men oj så goda de är! Vill du ha dem som dessert kan du tillsätta 1 tsk vaniljsocker i smeten.

Knäck äggen i en bunke. Tillsätt havremjöl, salt och hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet. Vispa i resten av mjölken och låt stå i 5-10 minuter så blir det lättare att steka.  Värm en stekpanna. Lägg i en klick smör eller olja. När smöret tystnat i pannan är det dags att steka pannkakor. Lägg i lite extra smör eller olja i stekpannan mellan varven. Servera med något av förslagen.

Gott att servera till matiga pannkakor:

Minimozzarella, körsbärstomater och basilika

Kokt broccoli och smulad fetaost

Majskorn, bladspenat och riven ost

  

Gott att servera till sötare pannkakor:

Matyoghurt, vallmofrön och passionsfrukt

Smält, mörk choklad och hackade nötter

Keso och mosade bär

En klick jordnötssmör

Kvarg, rivet äpple och honung

Skivad banan och lönnsirap

Eget havremjöl:

Hittar du inte havremjöl i butiken så går det bra att göra eget genom att mixa havregryn riktigt fint i en matberedare. Klart!

 

Fler Härliga Recept

Ricottaplättar med spenat

Citronsnittar

Morots- och ärtbollar

Lövbiff med varm bönsallad

Lasagne med kronärtskocka

Pestobakad lax

Supergrön soppa

Bananglass

Havrekakor med kardemumma

Rågsiktskakor

Bananbröd

Rabarberflarn till många

Smoothies

Valnötskex

Ugnspannkaka

Grillad lättgravad laxsida