Farrosallad med libakrutonger

En vacker och fräsch sallad där mycket går enkelt att förbereda. Farro är en av världens äldsta vetesorter som är jättegod och enkel att koka hel till salladen.

Cirka 4 portioner:

2 pitabröd, helst tunna libabröd

1 vitlöksklyfta

1/2 dl olivolja

flingsalt

lite färsk timjan, gärna backtimjan

2 krm rökt paprikapulver

250 g farro eller helt matvete

2 knippe rädisor, gärna avlånga

ca 70 g sköljd babyspenat

saft av citron

flingsalt

En vacker och fräsch sallad där mycket går enkelt att förbereda. Farro är en av världens äldsta vetesorter som är jättegod och enkel att koka hel till salladen.

Sätt ugnen på 200°. Riv eller hacka vitlöksklyftan och rör ihop med olja, flingsalt, timjan och paprikapulver. Bryt bröden i grova bitar direkt på en plåt. Pensla med kryddoljan. Rosta i mitten av ugnen tills de börjar få gyllene färg i 5-10 minuter. Låt svalna på plåten. Koka farro eller matvete enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Ansa och skölj rädisorna. Hit går det bra att förbereda en dag i förväg.

 Fortsättning, eller dag 2 om den förbereds: Häll ut spenaten på ett serveringsfat. Strö över farro. Ringla överlite olivolja och citronsaft. Toppa med pitakrutonger och rädisor. Strö över lite flingsalt.

Tips!

Pitakrutongerna är även jättegoda som snacks.

Fler Härliga Recept

Rågrillad sparris

Sallad på burk

Fyllda frallor

Tabboulet med rödbetor

Apelsinsallad med fänkål

Sallader

Couscous med betor

Bakad blomkål med kryddsmör

Frasiga palsternackor

Jordgubbar i cointreau

Ljummen grapesallad

Tomatpaj

Mozzarella & blodapelsin

Rödkål med enbär och feta

Caesarsallad med grillad kål

Citronlakrits cheesecake i glas