Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Grillad gurka med silkestofu

Burritos med chipotle

Polenta med tomat- och svampsås

Bakad blomkål med kryddsmör

Rostade morötter med vispad feta

Rotfruktssoppa

Rabarberflarn till många

Gnocchi med grönkål

Mozzarella & blodapelsin

Gnocchi

Spenatomelett i ugn

Krämig äggsallad

Tomatgryta med aubergine

Spaghetti bolognese vego style

Spansk tortilla

No bake mangocheesecake