Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Gnocchi

Friterade polentasticks

Potatis- och purjofritters

Deviled eggs

Citronpaj med Italiensk maräng

Falafelbiffar med rödbeta

Vårsallad med couscous

Tabboulet med rödbetor

Lasagne med kronärtskocka

Råkostsallad

Öppen lasagne

Krispig citronpotatis

Quinoabiffar med avokadokräm

Klar fänkålssill med ingefära

Apelsinsallad med fänkål

Mozzarella & blodapelsin