Kan man grilla gurka? Oh ja! Kombinationen av grillsmaken på ytan och fräschören inuti gurkan är enormt god. Addera sedan lite andra oväntade smaker så får man sommarens mest spännande sallad. Är det inte säsong för krondill så är koriander ett vädigt gott alternativ att smaksätta med.
4 portioner:
4 mindre slanggurkor, gärna sk ämnesgurka
1 tsk salt
1 förpackning silkestofu
en näve valfria sallatsblad
saften av 1 lime
2 msk sesamolja
1 dl rostade pumpakärnor
2 kronor krondill
nymalen svartpeppar från kvarn
Kan man grilla gurka? Oh ja! Kombinationen av grillsmaken på ytan och fräschören inuti gurkan är enormt god. Addera sedan lite andra oväntade smaker så får man sommarens mest spännande sallad. Är det inte säsong för krondill så är koriander ett vädigt gott alternativ att smaksätta med.
Tänd grillen. Halvera gurkorna och strö över saltet. Låt stå i tio minuter. Skär tofun i bitar. Klappa gurkan med ren kökshandduk. Grilla gurkan på hög värme i cirka 2 minuter på varje sida. Lägg upp på ett fat med tofu och sallatsblad. Pressa över lime. Ringla över oljan. Toppa med pumpakärnor och plockad krondill. Dra några tag med svartpepparkvarnen. Servera genast.