Dinkelmjölet är så mycket nyttigare än vetemjölet, och smakar dessutom mer utan att alls kännas grovt. Servera plättarna med avokadoröra och blandad bönsallad.
4 portioner:
250 g ricottaost
1 1/2 dl mjölk
4 dl dinkelsikt (eller vetemjöl)
2 ägg
1 tsk salt
ca 100 g sköljd spenat
1 dl riven ost, gärna smakrik
Avokadoröra:
2 ätmogna avokados
1 dl gräddfil eller matyoghurt
1/2 tsk salt
Tillbehör:
sallad
groddar
bönor
Dinkelmjölet är så mycket nyttigare än vetemjölet, och smakar dessutom mer utan att alls kännas grovt. Servera plättarna med avokadoröra och blandad bönsallad.
Lägg ricotta, mjölk, dinkelsikt, ägg och salt i en bunke.Vispa ihop till en jämn smet. Rör ner spenat och ost.
Mosa ihop avokado, gräddfil och salt med en gaffel i en skål.
Stek plättar i smör och olja i en rymlig panna, ca 2 min på varje sida. Hur stora de ska vara väljer du själv. Servera plättarna alldeles nystekta med avokadoröra och blandad sallad.
Smakbyte!
Prova även att byta ut spenaten mot majs så blir det matiga majsplättar som variation.