Kikärtsfritters med tillbehör

Gröna, superfrasiga vegofritters blir till en dröm-middag med mosad avokadoröra och krispig majssallad.

4 portioner:

1 gul lök

400 g kokta kikärter

1/2 dl hackad persilja

2 msk potatismjöl

1 msk vatten

1/2 tsk salt

svartpeppar

1-2 dl pankoströbröd

neutral rapsolja

Till servering:

tärnad fetaost

saltgurka eller feferonis

Mosad avokadoröra:

3 avokado, ätmogna

1 vitlöksklyfta

ca 1/2 dl matyoghurt

2 krm salt

svartpeppar

Majssallad:

2 förkokta majskolvar

1 röd chilifrukt

2 msk olivolja

saften av 1/2 – 1 lime

salt

Gröna, superfrasiga vegofritters blir till en dröm-middag med mosad avokadoröra och krispig majssallad.

Skölj kikärterna. Skala och hacka löken. Mixa allt med persilja, potatismjöl, vatten, salt och peppar, eller stöt mycket väl med potatisstöt. Forma ca sexton bollar. Vänd dem i pankoströbröd. Låt vila i ca 15 min.

Halvera och gröp under tiden ur avokadon i en bunke. Pressa i vitlöken. Mosa ihop med matyoghurt, salt och peppar.

Skär bort majskornen från kolvarna. Skiva eller finhacka chilin. Tillsätt chili, olja och lime. Salta.

Stek kikärtsfritters frasiga i olja i en panna i ca 2 minuter på varje sida. Servera med tillbehören.

 

Foto: Lina Eriksson

Glutenfritt!

I och med att det är potatismjöl i dessa fritters så är de ju glutenfria för de som vill eller behöver undvika gluten.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Sotade lökar

Apelsinsallad med fänkål

Nudlar med viltskav

Potatis- och purjofritters

Misobakade auberginer

Rågpanerad strömming

Quinotto med späda skott

Baguetter med ost och basilika

Inbakad fetaost

Bakad rotselleri

Grönkålsform

Baba ganouj

Kaningryta

Tomatpasta i långpanna

Smart potatissallad

Rödbetsplättar med pestoklick