Gröna, superfrasiga vegofritters blir till en dröm-middag med mosad avokadoröra och krispig majssallad.
4 portioner:
1 gul lök
400 g kokta kikärter
1/2 dl hackad persilja
2 msk potatismjöl
1 msk vatten
1/2 tsk salt
svartpeppar
1-2 dl pankoströbröd
neutral rapsolja
Till servering:
tärnad fetaost
saltgurka eller feferonis
Mosad avokadoröra:
3 avokado, ätmogna
1 vitlöksklyfta
ca 1/2 dl matyoghurt
2 krm salt
svartpeppar
Majssallad:
2 förkokta majskolvar
1 röd chilifrukt
2 msk olivolja
saften av 1/2 – 1 lime
salt
Gröna, superfrasiga vegofritters blir till en dröm-middag med mosad avokadoröra och krispig majssallad.
Skölj kikärterna. Skala och hacka löken. Mixa allt med persilja, potatismjöl, vatten, salt och peppar, eller stöt mycket väl med potatisstöt. Forma ca sexton bollar. Vänd dem i pankoströbröd. Låt vila i ca 15 min.
Halvera och gröp under tiden ur avokadon i en bunke. Pressa i vitlöken. Mosa ihop med matyoghurt, salt och peppar.
Skär bort majskornen från kolvarna. Skiva eller finhacka chilin. Tillsätt chili, olja och lime. Salta.
Stek kikärtsfritters frasiga i olja i en panna i ca 2 minuter på varje sida. Servera med tillbehören.
Foto: Lina Eriksson
Glutenfritt!
I och med att det är potatismjöl i dessa fritters så är de ju glutenfria för de som vill eller behöver undvika gluten.