Servera sellerin som ett tillbehör, uppskuren i klyftor eller med en sked så att man kan själv kan gröpa ur den. Eller servera som varmrätt med den varma sojabönssalladen till.
4 portioner:
2 stora rotselleri (à ca 800 g)
100 g rumsvarmt smör
1 tsk flingsalt
Varm sallad:
ca 1 dl pumpakärnor
2 msk smör
ca 120 g babyspenat
1 förp. sojabönor (250 g), tinade
saft av 1/2 citron
salt och peppar
Tillbehör:
eventuellt en klick crème fraiche
Servera sellerin som ett tillbehör, uppskuren i klyftor eller med en sked så att man kan själv kan gröpa ur den. Eller servera som varmrätt med den varma sojabönssalladen till.
Sätt ugnen på 200°. Skrubba rent rotsellerin. Stick några små hål i rotsellerin och lägg över i en ugnssäker form. Gnid in den med smöret. Salta. Baka i mitten av ugnen i cirka 1 1/2 timme tills de är genombakade.
Sallad: Bryn pumpakärnorna i smör i en panna tills de börjar ”poppa” och få fin färg.Vänd ner spenat och sojabönor. Pressa över citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Halvera rotsellerin. Lägg i en liten klick smör. Servera varsin halv rotselleri med den varma salladen och en klick crème fraiche.
Foto: Lina Eriksson