När jag var på yogaresa på Zakynthos åt vi lunch på ett underbart hål i väggen. Då serverades något som liknade detta väldigt mycket.
4 portioner:
1 gul lök
1 vitlöksklyftor
100 g färsk spenat
1/2 dl olivolja
4 dl råris
2 dl passerade tomater
5-7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Till servering:
blandad grönsallad
När jag var på yogaresa på Zakynthos åt vi lunch på ett underbart hål i väggen. Då serverades något som liknade detta väldigt mycket.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs med hälften av spenaten i olivolja i en rymlig gryta i 2-3 minuter utan att det får färg. Tillsätt riset och låt fräsa i ytterligare i ett par minuter. Häll i passerade tomater, grönsaksbuljongtärning och 5 dl av vattnet. Salta och peppra. Låt sjuda på mycket svag värme i 30-40 minuter tills riset är genomkokt (beroende på rissort). Rör ner resten av spenaten. Smaka av och tillsätt eventuellt lite extra vatten om den känns för tjock. Servera direkt.
Tips!
Blanda gärna i svarta oliver eller bryt kanske över en bit fetaost vid servering.