Liknande frallor blev jag serverad en underbart varm och mysig dag i Grekland. Ibland får man ta med sig smakerna och försöka återskapa dem så gott det går här hemma.. Perfekt lunch- och picknickmat men även till middag en varm sommarkväll med lite charkuterier eller en sallad bredvid.
2 stycken:
2 stora frallor, gärna lite grova
300 g tomater
3 msk god olivolja
1 msk rödvinsvinäger
100 g färsk spenat
1 vitlöksklyfta
1 fetaost (150 g)
1 dl oliver, gärna Kalamata
1 tsk torkad oregano
Liknande frallor blev jag serverad en underbart varm och mysig dag i Grekland. Ibland får man ta med sig smakerna och försöka återskapa dem så gott det går här hemma.. Perfekt lunch- och picknickmat men även till middag en varm sommarkväll med lite charkuterier eller en sallad bredvid.
Skär av toppen på frallorna och gröp ur lite av inkråmet. Finhacka tomaterna. Rör ihop med olja, vinäger, salt och peppar. Rör om. Fräs spenaten i lite olja. Riv i vitlöken. Salta och peppra. Fördela spenat och tomathack i bröden (ringla över den vätska som bildats). Bryt över fetaost. Toppa med oliver och torkad oregano. Ringla över lite extra olja.
Spara inkråmet!
Smulorna är hur goda som helst att steka frasiga i smör och olja. Riv även över lite vitlök. Toppa din sallad eller soppa med smulet.