Det här är bästa räddningen när brödet har blivit torrt och tråkigt (det får inte vara mögligt, då ska det slängas). Det går bra att använda nästan vilket bröd som helst egentligen, förutom riktigt mörkt rågbröd. Rostbröd, fullkornsfralla eller baguette går precis lika bra allihop!
2 portioner:
4 skivor bröd, gärna torrt
3 dl mjölk eller vegetabiliskt alternativ
1 ägg
2 krm salt
1 krm äkta vaniljpulver
1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
smör till stekning
Till servering:
bär
gärna en klick smör
lönnsirap
Det här är bästa räddningen när brödet har blivit torrt och tråkigt (det får inte vara mögligt, då ska det slängas). Det går bra att använda nästan vilket bröd som helst egentligen, förutom riktigt mörkt rågbröd. Rostbröd, fullkornsfralla eller baguette går precis lika bra allihop!
Skär brödet i fyra skivor (om det inte redan är skivat). Häll mjölken i en bunke. Knäck i ägget. Vispa ner salt, vaniljpulver, kanel och kardemumma. Lägg ner brödskivorna i smeten i 1-2 minuter. Värm en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek bröden på medelvärme i smör i en stekpanna, i cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått fin färg.
Tips!
Stek gärna lite äppelklyftor eller bananbitar i samma stekpanna. Jättegott att servera till de fattiga riddarna.